Besökte Tinkys kakblogg här om dagen och hittade detta smarriga recept. Så jag var tvungen och testa dom, och dom blev supergoda! När muffinsen får svalna lite bildas det spontant ett hål i mitten av kakan. Där fyller man sedan Vaniljmoussen, och avslutar med Nutella frosting.
Chokladkaffe cupcakes, ca 17 st
1,25 dl kakao
2,5 dl hett kaffe
115 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop kakao och kaffe i en skål och ställ i kylen för att svalna. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Vänd ner kaffe- choklad blandningen i omgångar. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt, vänd försiktigt ner i smeten i omgångar. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Fyll formar ¾ med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 min.
Vaniljmousse
3 st äggulor
1 msk äkta vaniljsocker
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Vispa äggulor med vaniljsocker och florsocker pösigt.
Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Spritsa sedan i mitten på muffinsen.
Nutellafrosting:
200 gram philadelfiaost
1 burk Nutella
Vispa ihop nutella med philadelfiaosten, spritsa eller bred över dina cupcakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar